miércoles, 10 de febrero de 2010

Les religions

Segons les creences que professen, les persones es clssifiquen en dos grups: Els Ateus i els Teistes.

· Els ateus són persones que no creuen en l'exsistènsia de cap ésser superior. Tampoc creuen en cap mena de vida després de la mort.





Aquest és el símbol del ateus.

- Els teistes són les persones que creuen en l'existència d'un ésser suprem. Generalment, les persones teistes, tant si creuen en un sol deu (monoteista) com si creuen en diversos deus (politeistes), que normalment solen practicar una sola religió.

CRISTIANISME



El cristianisme basada en la vida i els ensenyaments de Jesús de Natzaret segons es prsenta en el Nou Testament. Els adherents de la fe crisitana, creuen que Jesús és el Messies profetitzat en la Bíblia Hebrea. El fonament de la teologia cristiana s'expressa en els primers credos ecumènics els quals contenen declaracions que són generalment acceptades per la majoria dels creients de la fe cristiana. Aquestes professions de fe declaren que Jesús patí, morí per crucificació, fou enterrat i ressuscità dels morts per obrir el cel a tots els que creuen en ell i confien en ell per a la remissió dels seus pecats.[3] Aquests credos també ensenyen que Jesús ascendí al cel i que tornarà a la terra per jutjar els vius i els morts. Segons la fe cristiana, Jesús és considerat un model de vida virtuosa, així com salvador i Déu encarnat.

http://www.youtube.com/watch?v=rbHtLouXSfw

ISLAMISME

L'islamisme és una religió monoteista abrahàmica, fundada al segle VII basant-se en l'Alcorà. Els musulmans creuen que Déu (Al·là) va revelar l'Alcorà al profeta Muhàmmad mitjançant un àngel. Muhàmmad va recitar aquesta revelació als seus deixebles, que més endavant van escriure el text sagrat en paper. L'islam considera Muhàmmad l'últim profeta, que complementa els ensenyaments de Jesús i Moisès.
La xara o llei islàmica impregna tots els aspectes de la vida humana. De cap manera contempla una divisió en vida religiosa i vida política.
Sovint es representa l'islam amb una mitja lluna, en oposició a la creu del cristianisme. Aquest símbol té l'origen a l'Imperi bizantí i ara està present a moltes banderes de països musulmans, sovint al costat d'una estrella Igualment, el color verd s'associa a aquesta religió.





Aquest és el símbol islàmic



http://www.youtube.com/watch?v=maEEygFdNIA




JUDAISME




Aquest és el símbol jueu.




El judaisme és la religió del poble jueu. És la més antiga de les tres religions monoteistes majoritaries i una de les tradicions religioses més antigues que encara es practiquen. La majoria dels dogmes i la història del judaisme són el fonament del cristianisme, i l'origen de l'islam hi està vinculat teològicament per mitjà del personatge d'Abraham.

Per al jueu, el judaisme és un concepte més ampli que pot incloure religió, terra, nació i cultura, i només pot comprendre's en termes de 4.000 anys d'història.

La seva doctrina es recull en la Tanakh o Bíblia Hebrea (que es correspon a l'Antic Testament de la Bíblia cristiana. Aquests són uns dels punts principals de la doctrina jueva:

·Déu és únic: el judaisme està basat en un monoteisme estricte, en la creença en un Déu, el creador etern de l'univers i la font de la moralitat.
·Déu es omnipotent i omniscient.
·Déu no té cos, i és etern.
·Només a Déu s'ha de pregar. Qualsevol doctrina que proposi un intermediari entre l'home i Déu és herètica.

·Les paraules dels profetes son veritables.

·Moisès és el profeta més important.

·Déu recompensarà als que obeeixen els seus manaments, i castigarà als que els violen.

Hi ha un dia sagrat a la setmana anomenat xabbat és el descans setmanal que comença la nit del divendres i acaba la nit del dissabte, on se celebra la creació de Déu, i es commemora el descans de Déu per a contemplar la creació.
http://www.youtube.com/watch?v=4Woe_GggCgk

2:10